Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Το συγκινητικό αντίο στον 38 χρονο γιατρό απο το Βελβεντό που πέθανε στο Southampton της Αγγλίας όπου εργαζόταν ως Μαιευτήρας Γυναικολόγος

Ο Γιάννης Δουρίδας, ηταν γιος του Άγγελου Δουρίδα και της Ελισσάβετ Ασμή. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βελβεντόμέχρι τα 19 του χρόνια όσο ο πατέρας του εργαζόταν ως στέλεχος διοίκησης στη ΔΕΗ.  Πέθανε απο αιφνίδιο θάνατο στο σπίτι του στο Southampton της Αγγλίας όπου εργαζόταν ως Μαιευτήρας.

Η επιστολή αποχαιρετσιμός συναδέλφου του ιατρού ειναι συγκινητική:
Ξεκινάς με όνειρα την ιατρική με διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο σου όπως επίσης κακά τα ψέματα, για κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση.
Η επαφή σου με την Ιατρική σχολή και εν συνεχεία στη ειδικότητα και το αγροτικό, σου γκρεμίζουν όνειρα και διαθέσεις προσφοράς. Ο χώρος της Υγείας στην Ελλάδα των μνημονίων έχει γίνει επικίνδυνα αφιλόξενος για τίμιους λειτουργούς Υγείας. Κύριοι υπεύθυνοι το ανώριμο κράτος οι εκάστοτε υπουργοί Υγείας και η πλειάδα των βολεμένων ειδικευμένων ιατρών ανεξάρτητα βαθμίδας ιδιώτες ή νοσοκομειακοί και πανεπιστημιακοί γιατροί. Με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα απέλπιδα και τελευταία διέξοδο αποτελεί η επαχθής φυγή των ιατρών στο εξωτερικό για σπουδές, ειδικότητα και σαν ειδικευμένοι.
Πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Σε ποιο κράτος θα πάνε
Σε ποια πόλη θα μείνουν
ΣΕ ποιό νοσοκομείο θα δουλέψουν και με ποιούς όρους θα εργαστούν
Πως θα μάθουν την γλώσσα
Πως θα γεμίσουν την μοναξιά τους
Ο νόστος της πατρίδας
και τόσα άλλα που εμείς οι βολεμένοι δεν μπορούμε ούτε να διανοηθούμε.
Ένας από τους συναδέλφους που έφυγε από την πατρίδα, για την Αγγλία ήταν και Γ.Δ. τον οποίο τον είχαμε ειδικευόμενο στην χειρουργική στο Παναρκαδικό το 2007 και το 2008 μας έφυγε για το Νοσοκομείο Αλεξάνδρα αφήνοντας τις καλλίτερες εντυπώσεις σαν γιατρός και σαν άνθρωπος.
Συνέχισε στην Αγγλία σαν Senior Fellow in Minimal Access Gynecological Surgery στην εταιρεία Southampton University Hospitals NHS Trust
Πρώην εργοδότες: CICE και Queen Elizabeth Hospital
μαζεύοντας εξειδίκευση και προϋπηρεσία
Πριν λίγες μέρες άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Southampton μόνος και αβοήθητος. Τον βρήκαν άνθρωποι του νοσοκομείου που τον αναζήτησαν λόγω απουσίας του. Δεν υπήρξε εγκληματική ενέργεια. Αναμένετε το πόρισμα του ιατροδικαστού.
Δεν ήθελα να δημοσιεύσω την φωτογραφία του αλλά τα λέει όλα. Αγάπη προς την χώρα που τον δέχτηκε και πίσω την Ακρόπολη. Ένα συμβολισμό που δείχνει ότι όλοι οι Έλληνες της διασποράς έχουν την Ελλάδα στην καρδιά τους όσο και αυτή τους πονά.
Παπασταματάκης Γεώργιος
Χειρουργός

Πηγή: docmed.gr μέσω του vetonews.gr
Phg;h ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS http://www.vetonews.gr/eleutherovima/item/26196-to-sygkinitiko-antio-ston-38-xrono-giatro-apo-to-velvento-pou-pethane-sto-southampton-tis-agglias-opou-ergazotan-os-maieftiras-gynaikologos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας