Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρεοκόπησε, δηλώνει ο απερχόμενος γραμματέας της Νεολαίας

Στην διαπίστωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρεοκόπησε, προχωρεί ο απερχόμενος γραμματέας της Νεολαίας του κόμματος Ηλίας Παντελάκος, που με κοινή δήλωση των 37 από τα 64 μέλη του Κεντρικού της Συμβουλίου, αποχώρησε από το κόμμα και διαλύθηκε. «Αυτό που βιώνουμε σήμερα όλοι και όλες που ήμασταν ενταγμένοι στο πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χρεοκοπία του», δηλώνει με νόημα ο κ. Παντελάκος, ο οποίος καταλογίζει τόσο ελλιπή προετοιμασία όσο και στρατηγικό αδιέξοδο
στις κινήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης και τονίζει ως μεγάλο μειονέκτημα «το γεγονός ότι το μήνυμα του δημοψηφίσματος δεν κατάφερε να μετουσιωθεί ή να αντιστοιχηθεί σε πολιτικό σχέδιο».
Ο απερχόμενος γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στην συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα κατά του Αλέξη Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας του κόμματος, καταλογίζοντάς τους «έντονο κυβερνητισμό», «λογική παροχολογίας» στο πρόγραμμα, «υποβάθμιση της συλλογικής λειτουργίας του κόμματος και ανάδειξη μιας αρχηγοκεντρικής φυσιογνωμίας και αντιδημοκρατικής πολιτικής λειτουργίας». Παράλληλα, ο κ. Παντελάκος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας στο μέλλον, εφόσον όμως ο «μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ» αντιληφθεί την πολιτική ασφυξία και επιστρέψει στους αγώνες.
Για τον απερχόμενο γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ η Αριστερά στην κυβέρνηση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι «αυτοσκοπός» και υπογραμμίζει λέγοντας ότι «αν κάνουμε την κυβέρνηση αυτοσκοπό θα χάσουμε τον στόχο. Αν δεν δούμε πως το πολιτικό θα πρέπει να πλαισιώνει την κοινωνική κίνηση και να συμβάλουμε στην αυτονόμησή του, τότε το εγχείρημα της κυβέρνησης της Αριστεράς δεν θα είναι ποτέ πετυχημένο».
http://www.politisonline.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν το αναρτήσετε και τώρα ότι πάθετε από και πέρα θα είστε εσείς υπεύθυνοι και εννοώ φυσικά αυτούς του ai-vres.

ai-vreS είπε...

Να αναρτήσουμε τι ;;;; γίνε πιο σαφής

Το Προφίλ μας