Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Τα κενά σε δασκάλους και καθηγητές στα σχολεία του Νομού Κοζάνης

- Σύμφωνα με στοιχεία των διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης
Με θετικούς οιωνούς φαίνεται πως ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά στο Νομό Κοζάνης, αφού τα κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, φαίνεται ότι είναι λιγοστά.
Καλύτερη εικόνα θα υπάρξει, βέβαια, μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου οπότε και θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπάρχουν κάποια κενά αλλά αναμένεται να καλυφθούν με αναπληρωτές. Εντωμεταξύ, δεν υπάρχουν προβλήματα σε ό,τι αφορά τα βιβλία.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τον Διευθυντή Κοσμά Σαβιλωτίδη, υπάρχουν 35 κενά σε όλη την Π.Ε. Κοζάνης, σε διάφορες ειδικότητες, όπως: βιολόγοι, μαθηματικοί, γεωπόνοι , οικιακής οικονομίας και χημικοί. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κενά θα καλυφθούν είτε με αποσπάσεις, είτε με αναπληρωτές. Πάντως παρόμοια εικόνα υπήρξε και πέρυσι στα γυμνάσια και τα λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ενώ τα κενά ήταν περίπου τα ίδια σε αριθμό. Όσο για τις προσλήψεις των αναπληρωτών, οι εκτιμήσεις λένε ότι αυτές θα γίνουν σύντομα, ίσως και πριν τις εκλογές.
Εντωμεταξύ, τα βιβλία υπάρχουν σε όλα τα σχολεία, κανονικά χωρίς ελλείψεις, ενώ για την Π.Ε. Κοζάνης το "κουδούνι" θα χτυπήσει για περίπου 2.000 εκπαιδευτικούς στις 11 Σεπτεμβρίου!

Τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
Σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Γκαμπούρας, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι σε δασκάλους και νηπιαγωγούς δεν υπάρχει πρόβλημα, ωστόσο πιο ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρξει μετά από τις αναρρωτικές άδειες που θα προκύψουν. Φαίνεται πως η πρωτοβάθμια θα ζητήσει περίπου 10 αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ. Ενώ σε ό,τι αφορά τις ειδικότητες: Γυμναστές, πληροφορικής, γαλλικών και γερμανικών δεν υπάρχει καμία έλλειψη.
Σε ό,τι αφορά τα σχολεία που λειτουργούν στην Π.Ε. Κοζάνης με το νέο αναμορφωμένο πρόγραμμα (σ.σ. Πρόκειται για 19 τον αριθμό ΕΕΕΠ, οι μαθητές στα οποία κάνουν αγγλικά, πληροφορική, μουσική, θεατρική αγωγή και καλλιτεχνικά), υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικότητες: Θεατρικής αγωγής, καλλιτεχνικών και μουσικής. Τα κενά αυτά θα καλυφθούν με αναπληρωτές.
Σε ό,τι αφορά την ειδική αγωγή, θα γίνει κάλυψη των κενών που υπάρχουν (όπως κάθε χρόνο), μέσω ΕΣΠΑ. Την Τρίτη το μεσημέρι οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας έρεπε να έχουν καταγράψει τα κενά και να τα στείλουν κεντρικά, προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις, αφού πρώτα καταγραφούν οι άδειες.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί πως πέρυσι το ΕΣΠΑ είχε καθυστερήσει, με αποτέλεσμα να αργήσουν πολύ οι προσλήψεις αναπληρωτών στα σχολεία, ενώ είναι σημαντικό το γεγονός ότι στις κύριες ειδικότητες (σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, στην Κοζάνη), δεν υπάρχουν κενά.
Β.Σ.
http://www.prlogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας