Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Καταβολή ειδικού εποχικού βοηθήματος έτους 2015

Το Σωματείο Χειριστών Μηχανημάτων Νομού Κοζάνης, ενημερώνει όλα τα μέλη του ότι την 1η Οκτωβρίου ξεκινάει η ηλεκτρονική αίτηση για το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ, με την πίστωση στους δικαιούχους να ολοκληρώνεται μετά από 15 εργάσιμες μέρες από την έγκριση της αίτησης.
 Η λήξη υποβολής των αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος ορίζεται η 30/11/2015.

Για τους χειριστές εκσκαπτικών , ανυψωτικών οδοποιητικών κ.λ.π.μηχανημάτων απαιτούνται από 70 έως 210 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους.
Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης. Επίσης, υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα υποβολής των αιτήσεων και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).


Ηλεκτρονική Αίτηση -  Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία να δηλώνουν
ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
αν:
α) κατά το έτος 2015 ασκούν το επάγγελμα του κλάδου
β) δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ , το μεγαλύτερο διάστημα του οποίου περιλαμβάνεται στο έτος καταβολής
γ) δεν λαμβάνουν σύνταξη ( κύρια και επικουρική) ίση ή μεγαλύτερη από την κατώτατη σύνταξη γήρατος του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.
δ) προκειμένου για χειριστές ανυψωτικών & εκσκαπτικών μηχανημάτων, άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος
Για τη διασφάλιση της παροχής, ο δικαιούχος οφείλει ν' αποτυπώνει με προσοχή το ΑΦΜ, τον ΑΜ ΙΚΑ και το IBAN του ατομικού του λογαριασμού ταμιευτηρίου ή όψεως Εθνικής Τραπέζης, στον οποίο θα πρέπει να αναφέρεται ως πρώτος δικαιούχος το όνομα του ως πρώτου δικαιούχου. Η πληρωμή του βοηθήματος στον δικαιούχο γίνεται με πίστωση του λογαριασμού, που θα έχει δηλώσει στην Ηλεκτρονική Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση.
Για πληροφορίες στο τηλ. 2461033931

Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας