Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΚΚΕ Κοζάνης: Ανακοίνωση για το κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν. "Μαμάτσειο"

Το κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν «Μαμάτειου» δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία» καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο δεν είναι καινούρια. Οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, που καθιστά οριακή τη λειτουργία του Νοσοκομείου, είναι αποτέλεσμα των τεράστιων περικοπών στον τομέα της Υγείας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Παρά την τεράστια προσπάθεια των εργαζομένων να επιτελέσουν το έργο τους, η λειτουργία του νοσοκομείου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επικίνδυνη για την υγεία τόσο των ασθενών όσο και του προσωπικού.
Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, οι περισσότερες κλινικές του νοσοκομείου λειτουργούν με υπεράριθμες εφημερίες των γιατρών του μόνιμου προσωπικού , ενώ τα τελευταία χρόνια τα κενά που προκύπτουν καλύπτονται περιστασιακά είτε με επικουρικούς γιατρούς (συμβάσεις έτους) είτε από γιατρούς που εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών «μπλοκάκι».
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως αποδείχτηκε από την πρόσφατη 7μηνη διακυβέρνηση της, καλεί το λαό να δείξει ανοχή και υπομονή. Την στιγμή που εφάρμοσαν τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς και αυτοί με την σειρά τους, μείωσαν τις δαπάνες λειτουργίας των δημοσίων νοσοκομείων κατά 50%. Την στιγμή που «τρέχουν και δεν φτάνουν» για να φέρουν στην βουλή τα μέτρα του 3ου μνημονίου που θα ισοπεδώσει κυριολεκτικά ότι έχει απομείνει από δικαιώματα και κατακτήσεις τόσο των εργαζομένων όσο και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων.
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και ο λαός της Κοζάνης δεν πρέπει να δείξουν καμία ανοχή στη συγκυβέρνηση στο ζήτημα της δημόσιας υγείας. Το ΚΚΕ απαιτεί:
·         Άμεσες προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία του και να καλύπτονται πλήρως οι σύγχρονες ανάγκες των ασθενών. Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται από εφημερίες, υπερωρίες, αργίες και νυχτερινά σε γιατρούς και νοσηλευτές.  Καμία σκέψη για κλείσιμο κλινικών.
·         Πλήρης  και επαρκής  χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να προμηθευτεί τον απαραίτητο σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα.
·         Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους. Όχι στην ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση της Υγείας. Κατάργηση των χαρατσιών, πληρωμών και κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

Κοζάνη 2/10/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας