Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Θέλει να μεταφέρει το Δημαρχείο Σερβίων στο Τούρκικο Σχολείο ο Κοσματόπουλος!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη, ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού, Αθανάσιος Κοσματόπουλος, σκέφτεται, πολύ σοβαρά, να μεταφέρει το δημαρχείο, από την τοποθεσία που λειτουργεί, στο επιβλητικό κτήριο, που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης των Σερβίων, στο γνωστό (πρώην) “Τούρκικο Σχολείο”. 
Στόχος του είναι να συγκεντρώσει όλες τις υπηρεσίες – δομές (Κοινωφελή, Τεχνική Υπηρεσία κτλ.) του δήμου σ’ ένα  κτήριο και κατ’ επέκταση σε μια τοποθεσία, όπου υπάρχει και μεγάλος χώρος πάρκινγκ. Κάποιοι υποστηρίζουν πως η επιθυμία του αυτή θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, αφού η λειτουργία του δημαρχείου στην τοποθεσία που βρίσκεται σήμερα, αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τα καταστήματα – επιχειρήσεις που βρίσκονται πέριξ αυτού και η μεταφορά του εκτός πόλης, θα τα/τις επηρέαζε σημαντικά. Μένει να δούμε αν τελικά ο δήμαρχος πείσει τους πολίτες των Σερβίων, με την επιχειρηματολογία που θα αναπτύξει, για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Πηγή: kozan.gr

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι σε αχρησ(τ)ία και το παλιό δημαρχείο στο Βελβεντό. Γιατί δεν το πάει εκεί;

Ανώνυμος είπε...

imaste malakes ke protos ego.afoy kathomaste ke anexomaste pente velventinoys na katastreyfoyn ta servia ke ton ipolipo dimo kala na pathoyme.sto velvento rixnoyn oloys toys agrotikoys dromoys me asfalto ke sta servia ke sta kamvoynia den mporis na kikloforisis apo tis lakoyves.prepi na ksipnisoyme.

Ανώνυμος είπε...

και το τωρινό δημαρχείο σε τι θα μετατραπεί? θα είναι απλά ένα ερειπωμένο κτίριο η θα αξιοποιηθεί σε κάτι άλλο?

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΕ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΛ..... CASUS BELLI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Δήμαρχε μη σκέφτεσαι τόσο πολύ θα πάθεις τίποτα! Μήπως πρέπει να κάνεις και κάτι από αυτά που σκέφτεσαι! Μέχρι τώρα δεν τελείωσες ούτε τα δημοπρατημένα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Όσο για αυτά που σκεφτόσουν προεκλογικά (εργοστάσιο επεξεργασίας ψαριών, “τελεφερίκ” για τη σύνδεση γέφυρας- Καταφυγίου, χιονοδρομικό Καταφυγίου, θέσεις εργασίας για ανέργους κλπ) ούτε κουβέντα. Και μην πεις ότι δεν έχεις λεφτά για να τα υλοποιήσεις γιατί γνώριζες την κατάσταση, οι δημότες πληρώνουμε τα τέλη (νερό, ΔΕΗ κλπ) κανονικά (αν δεν τα εισπράττεις δικό σου θέμα) και είχες πει ότι αν χρειαστεί θα βάλεις δικά σου χρήματα. Κουράγιο σε μας!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟ ΒΕΛΕΝΤΟ.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΟΤΙ ΑΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΘΑ ΕΡΗΜΟΥΣΟΥΝΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ? ΑΝΤΕ ΝΑ ΨΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ....ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

δήμος συμφοράς δεν υπάρχουν λόγια τους φτύνεις και αυτοί λενε ψιχαλίζει.Παλούκια τους χρειάζονται πως τους ανεχόμαστε και δεν τους κυνηγάμε ?Οι βελβεντινοί ξεχάσαμε τι κάνανε στον Λαζαριώτη και στον Κων/λο?Τω΄ρα μας στείλανε τους αχαίρευτους δημαρχους και αντιδημάρχους και εμεις το καταπίνουμε?πρέπει και αυτοί να πάρουν το μάθημα τους φτάνει πια!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Λοιπον ai-vres μην τυχον και δεν ανεβασεις το μηνυμα μου....Ακουσαμε καλα...Ο ηγετης θελει να μεταφερει το δημαρχειο στο τουρκικο σχολειο??? Λοιπον θανασακη σαν ιατρος εισαι ενας καλος επιστημονας. Σαν δημαρχος μας επρηκες τα ... μαζι με τον φιλο σου τον Τετο....Καταφερατε να πεταξετε και τον Σταυρο απ εξω....Και εσεις ρε Σερβιωτες πρεπει να παρετε θεση...Θυμνιος Ζακης Ζυγουρης εσεις θα μεινετε εδω σε αυτον τον τοπο. Ο κοσμος θα σας φτυνει με μασημενια κουκια..Οι .... και ο κοσματοπουλος θα φυγουν....Ξυπνηστε Σερβιωτες...Ξυπνηστε.... παντως τετο νικολακαι που σε θεωρουσα και φιλαρακι αποδειχτηκες μεγαλο ...

Ανώνυμος είπε...

Θα πάει πολύ μπροστά ο τόπος. ...ο φωνή Κορμαρα γιατρός σαν δήμαρχος!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΡΕ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΛΥΚΟΦΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΕΛΒΕΝΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΝΗΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΜΚΟ ΕΔΡΑΣΑΝ ΥΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΝΤΟΜΠΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΜΕ ΜΕΛΑΝΑ ΓΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΜΟΣ δεν ειναι μονο τα Σερβια,το οτι ο Δημος θα γλιτωσει τοσα ενοικια δεν λετε τιποτα ?
μπραβο ρε Κοσματοπουλε μην μασας τιποτα

Ανώνυμος είπε...

ai-vres, απ τη στιγμη που ανεβαζεις το σχολιο (9.51) ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΣΟ, θα απαντηθει και θα ανεβει...
Αμορφωτε (9.51) το κομπλεξ που εχεις για τα Σερβια ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Το να γραφεις ομως "πρεπει να βομβαρδιζονται" ειναι θλιβερο, και θα πρεπε να δωσεις και τα στοιχεια σου αν εισαι τιμιος και σωστος.
Τα Σερβια με τις λεξεις Γερμανια και βομβαρδισμοι σχετιζονται μονο με ΔΟΞΑ, ΘΥΣΙΑ, ΑΙΜΑ.
Αν δεν υπηρχαν αυτα το 1943,.. σημερα στη θεση αυτη θα εβλεπες και θα ζηλευες μια ακμαζουσα και πλουσια πολη των 20.000 κατοικων.
Καταλαβες νουμερο?..

Ανώνυμος είπε...

Αν θελει να γλιτωσει νοικια να βρει αλλα κτιρια μεσα στα Σερβια (υπαρχουν πολλα του Δημου ),να τα ανακαινισει (οπως δηλαδη θα κανει για να μπει στο Τουρκικο σχολειο, με τεραστιο κοστος) και να τοποθετησει εκει τις υπηρεσιες.
Ο Δημαρχος αυτος θα πρεπει να ρωτησει την τοπικη κοινωνια ,τους φορεις , τους συμβουλους κτλ, για να το χρησιμοποιησει οπως αυτος θελει
Το κτιριο εντασσεται στη Δημοτικη κοινοτητα Σερβιων, δεν ειναι ουτε κτημα του, ουτε σε αλλη κοινοτητα ανηκει.
Οι ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ αποφασιζουμε οχι οποιος περαστικος γουσταρει..

Ανώνυμος είπε...

Οι δημοτικές αρχές που δεν έχουν όραμα για την περιοχή που διοικούν, προσπαθούν να αναδειχθούν με κινήσεις εντυπωσιασμού και άνευ ουσίας. Το Τούρκικο Σχολείο ανακατασκευάσθηκε για διαφορετική χρήση (Ξενώνας, εκθεσιακός χώρος), χρήση η οποία είναι μάλλον δύσκολο να αλλάξει. Και δεν πρέπει να αλλάξει καθώς μπορεί να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως για τον σκοπό αυτόν αρκεί να υπάρξει σχέδιο, δουλεία και συμμετοχή των πολιτών ιδίως της περιοχής των Σερβίων.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΕΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ?

Ανώνυμος είπε...

Το τούρκικο σχολείο καλά θα ήταν να γίνει ένα αξιοπρεπέστατο και αξιοζήλευτο μουσείο, ούτε έκθεση ούτε δημαρχείο. Αυτό το τεράστιο και κακάσχημο κτίριο που έχουν χτίσει στο κέντρο της πόλης και κατεβαίνοντας την 117 απλά βλέπεις έναν τοίχο μπέζ με ρόζ και θαλασσί πινελιές, σίγουρα θα μπορούσε να φιλοξενήσει τα γραφεία του δημαρχείου και να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες στο τωρινό κτίριο του δημαρχείου. Καλά και αυτήν η ανάπλαση σκέτο τσίρκο είναι, δεν υπήρχε κανένας να δει τα σχέδια? ότι τους έδιναν υπέγραφαν? Υπάρχουν τραγικά λάθη στο λειτουργικό κομμάτι της ανάπλασης που μπορούσαν να διορθωθούν μέχρι και τελευταία στιγμή, αλλά πέρα βρέχει. Οσο για το αισθητικό κομμάτι? όπως είπα και πριν τσίρκο!

Ανώνυμος είπε...

Το παλιο τουρκικο σκολιο ανηκει σαν ιστορικη-πολιτιστικη κληρονομια στο Σερβιωτικο λαο, εδω και 130 χρονια.
Αυτος θα αποφασισει πως θα λειτουργησει και με ποια χρηση.
Μπορει μουσειο, μπορει ξενωνας, πολιτιστικο κεντρο, εκθεσειακο κεντρο, σχολη,..οτιδηποτε, ακομα και Δημαρχειο..!. Θα το αποφασισει ομως η τοπικη κοινωνια και οι φορεις της και οχι ο καθε περαστικος πολιτευτης που δεν του αρεσει να μπαινει στα Σερβια.
Αυτος ειναι ο ενας και μοναδικος λογος που θελουν να φυγει το Δημαρχειο. Δεν γουσταρουμε να μπαινουμε στο κεντρο σας Σερβιωτες !! Ολα τα αλλα που θα επικαλεστουν (αν εχουν δηλαδη σοβαρα επιχειρηματα-που δε νομιζω να μπορουν να εχουν) ειναι παραμυθια..!
Η κανει μια βολτα απ το Δημαρχειο στις 12 και στις 1 η ωρα.Οπου φυγει-φυγει. Αν μπορουσαν να μην ερχονται καθολου θα το εκαναν.
Ασχετοι και επικινδυνοι ανθρωποι πηραν την καρεκλα και εχοντας μηδενικο εργο, με πυροτεχνηματα, σωβινιστικη μισσαλοδοξια, ρεβανσιστικες κινησεις, εκδικητικη διαθεση και αερα κοπανιστο με μπολικες ανοησιες στο δημοσιο λογο, διαλυουν τον συνεκτικο ιστο που συνεδεε τις τοπικες κοινωνιες. Οτι απεμεινε δηλαδη απ αυτον τον ιστο γιατι καποτε (οχι και τοσο πολυ παλια) ενα κομματι του Δημου, εκανε επαναστασεις και αγωνες(ενω συγχρονως απαξιωνε και λοιδωρουσε το υπολοιπο) και τωρα πετυχαινοντας με πονηριες διπλωματικο θριαμβο, κανει "κουμαντο" στο δημο.
Θα δουμε ομως ως ποτε, γιατι η κατασταση ειναι αυτο που λενε ¨καζανι που βραζει¨
Στο τελος, ολοι εναντιον ολων

Ανώνυμος είπε...

auti pou feran ton anidio edo yia dimarxo auti prepi na dikastoun yia esxati prodosia i diten patriotes san to kouliavara ton fasoula tonzaki kai allous....

Ανώνυμος είπε...

Μόνοι σας τον φέρατε, δεν το καταλάβατε ακόμη;

Ανώνυμος είπε...

Το τουρκικο σχολειο θα μπορουσε να γινει τυροκομικη σχολη κατι αναλογο με την σχολη στο Κατσικα.Αν θελει ο δημαρχος να γλιτωσει ενοικια θα μπορουσε να μαζεψει τις υπηρεσιες που νοικιαζουν να τις βαλει στο παλιο Λυκειο στη εισοδο της πολης εκει που ηταν οι συνοριοφυλακες

Το Προφίλ μας