Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Αυτά που είπε τον Φεβρουάριο

Στην πρώτη φορά Αριστερά ο πρωθυπουργός είπε πώς η κυβέρνηση και οι βουλευτές της θα είναι «κάθε λέξη του Συντάγματος». Έλεγε ψέματα ή, τέλος πάντων, ας είμαστε πιο επιεικείς, η πραγματικότητα τον υποχρέωσε σε μια οδυνηρή διάψευση. Όμως ποιος μπορεί να ξεχάσει το μεγαλόστομο ύφος και το περιεχόμενο εκείνης της ομιλίας; Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα ως κοινωνικός σωτήρας, λέγοντας πώς η κυβέρνηση του έρχεται μέσα από τις σελίδες της ιστορίας για να υπηρετήσει τον ελληνικό λαό. Θυμηθείτε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα και προσπαθήστε να βρείτε την αλήθεια ανάμεσά τους. Θα είναι μάταιο. (Εδώ είναι το σύνολο της ομιλίας)
«Αμετάκλητη απόφαση της Κυβέρνησής μας είναι να τιμήσει και να εφαρμόσει στο σύνολό τους τις προεκλογικές προγραμματικές μας δεσμεύσεις
Αάμεσα τη λειτουργία της δημοκρατίας. Πρώτα απ’ όλα, τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, που ουσιαστικά είχε καταργηθεί μέσα από διαρκείς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Η ελληνική Κυβέρνηση έχει σχέδιο έτοιμο, δεν το φτιάχνει τώρα, έχει προτάσεις, δεν τις φτιάχνει τώρα, είναι
ρεαλιστικές και είναι ικανές να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο συμφωνίας αμοιβαία αποδεκτό.
Προχωράμε και στον αποφασιστικό περιορισμό της σπατάλης στον δημόσιο τομέα και στον περιορισμό προνομίων Υπουργών αλλά και Βουλευτών. Διότι εμείς δεν ήρθαμε για να καταλάβουμε δομές εξουσίας και προνόμια εξουσίας. Εμείς ήρθαμε για να καταργήσουμε προνόμια και να περάσουμε την εξουσία εκεί από όπου πηγάζει, δηλαδή στον ελληνικό λαό.
Αλλάζουμε τη διάρθρωση και τον τίτλο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Μετονομάζεται σε Υπηρεσία Προστασίας Εθνικής Κυριαρχίας με αποκλειστική αρμοδιότητα την εξωτερική ασφάλεια και όχι την εσωτερική.
Κάθε πολίτης και κάθε επιχείρηση θα συνεισφέρει στα κοινά βάρη ανάλογα με την φοροδοτική του ικανότητα, όπως ρητά επιβάλλει το Σύνταγμα.

Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ από το 2015 και τον αντικαθιστούμε με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
Η νέα ελληνική Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις πολιτικές που επιτρέπουν την ασυδοσία των εργοδοτών, την ακραία εκμετάλλευση, τον εξευτελισμό των εργαζομένων.
Το ίδιοι πιστοί θα μείνουμε και στη δέσμευσή μας για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
Σε αυτό το πλαίσιο δεσμευόμαστε ότι δεν παραχωρούμε, δεν ξεπουλάμε τα δίκτυα και τις υποδομές της χώρας που αποτελούν εθνικό μας κεφάλαιο.
Καμία, λοιπόν, αύξηση ορίων ηλικίας, καμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων!
Πρώτο μέτρο για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων η επαναχορήγηση δέκατης τρίτης σύνταξης ως δώρο Χριστουγέννων στο τέλος του 2015 σε όποιους λαμβάνουν συντάξεις χαμηλότερες των 700 ευρώ μηνιαίως.
Μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα θα οικοδομούμε ένα δημόσιο δωρεάν ποιοτικό σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες της χώρας.

Ιστορική υποχρέωση της νέας ελληνικής Κυβέρνησης αποτελεί η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων.»
Ας μην αδικούμε τον πρωθυπουργό. Βάδισε από εκεί που πήγαν και οι προκάτοχοι του. Άλλωστε ποιος έχει τηρήσει το γράμμα των προγραμματικών του δηλώσεων; Και, μεταξύ μας, ποιος δίνει σημασία ή θυμάται τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης; Στα σοβαρά τώρα, υπάρχει ανάμεσα μας κάποιος που μπορεί να ανατρέξει από μνήμης στις προγραμματικές δηλώσεις του Σαμαρά, του Παπανδρέου και του Καραμανλή; Σήμερα, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας δικαιούται να ανέβει στο βήμα και να χρίσει τον εαυτό του αρχιεπίσκοπο, αρχιστράτηγο, «κοινωνικό ή εθνικό σωτήρα», ως επικεφαλής της «κυβέρνησης κοινωνικής (ενίοτε και εθνικής) σωτηρίας». Πιθανότατα θα πει υπέροχα πράγματα. Δεδομένης της ομιλίας που εκφώνησε τον Φεβρουάριο, κανένας δεν πρέπει να τον πάρει στα σοβαρά. Βέβαια μπορούμε να απολαύσουμε την ελπίδα που χορηγούν οι υποσχέσεις και τα μεγάλα, ελαφριά λόγια. Και ίσως σηκωθούμε όρθιοι, μαζί με τους βουλευτές του, να χειροκροτήσουμε μπροστά στην τηλεόραση. Όμως στο Βερολίνο θα αλλάζουν κανάλι.
Κ.Γιαννακίδης-protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας