Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Σύσκεψη για αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων στο Δήμο Βοΐου

Η προετοιμασία του Δήμου Βοΐου  για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων της χειμερινής περιόδου 2015 – 2016 αποτέλεσε το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015, στο Δημαρχείο στη Σιάτιστα.
Υπό την προεδρία του Δημάρχου Βοΐου Δημήτρη Λαμπρόπουλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βοΐου, με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων Λαζάρου Γκερεχτέ και Ιωάννη Ρομπόλα,...
του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για θέματα Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Καρακουλάκη, του Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης Κων/νου Μαυροματίδη, του Διοικητή του Πυροσβεστικού κλιμακίου Νεάπολης Γρηγόρη Θεοχάρους, του Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σιάτιστας Σωκράτη Δημόπουλου, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης Κων/νου Σωτηριάδη, Δημοτικών Συμβούλων και Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα ετοιμότητας και προετοιμασίας, αρμοδιοτήτων και συνεργασίας μεταξύ των φορέων, ενώ προτάθηκαν δράσεις και μέτρα για την καλύτερη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου από χιονοπτώσεις, παγετό και κρούσματα πυρκαγιών.
Κατά τη συνεδρίαση εξετάστηκαν, εκτιμήθηκαν και αξιολογήθηκαν, η κατάσταση, το προσωπικό και τα διατιθέμενα μέσα του κάθε εμπλεκόμενου φορέα, υποβλήθηκαν προτάσεις ενίσχυσης και βελτίωσής του, επικαιροποιήθηκε και υποστηρίχθηκε η ήδη υπάρχουσα, άριστη, συνεργασία και συντονισμός των παραπάνω φορέων και διαπιστώθηκε η ετοιμότητα και η επαρκής προετοιμασία αυτών, για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων.

Ο Δήμος Βοΐου είναι έτοιμος για την χειμερινή περίοδο, καθώς έχει γίνει η προμήθεια αλατιού και η συντήρηση των οχημάτων, ενώ σύντομα θα πραγματοποιηθεί και η δημοπρασία για την μίσθωση οχημάτων για τον αποχιονισμό.
Από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης αναφέρθηκε η σημασία της πρόληψης για περιστατικά πυρκαγιών σε οικίες και καταστήματα που εκδηλώνονται σε τζάκια, καμινάδες και καυστήρες, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνεται συχνά καθαρισμός και  σωστή συντήρηση ώστε να αποφευχθούν τυχόν φαινόμενα φωτιάς. Παράλληλα, έγινε λόγος για την προσβασιμότητα στα σημεία που εκδηλώνονται περιστατικά πυρκαγιάς λόγω παγετού και χιονόπτωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας