Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Κεντρική Ομιλία Προέδρου Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης Δημήτρη Ντέντη στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου 2016

Συναδέλφισες – φοι,
Οι μάσκες πλέον έχουν πέσει!
Ο δήθεν αριστερός πρωθυπουργός που θα έσκιζε το μνημόνιο, έσκυψε το κεφάλι και υπέγραψε ακόμη ένα βαρύτερο, επαχθέστερο, αναίσχυντο! Ο «βασιλιάς» δεν είναι απλά και μόνο γυμνός, αλλά ξεδιάντροπος!

Σήμερα με αυτή την απεργία, με αυτή τη συγκέντρωση, ερχόμαστε να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην αξιοπρέπεια, επειδή οι δήθεν φίλοι μας τοκογλύφοι δανειστές δε θέλουν απλά τα χρήματά τους πίσω με τα ληστρικά κέρδη τους, αλλά εκείνο που επιδιώκουν πλέον, είναι να μας ταπεινώσουν με έναν παγκόσμιο εξευτελισμό.

Τα προωθούμενα μέτρα του κ. Κατρούγκαλου, αυτού του κυρίου με τις χρυσές γραβάτες και τα μαντηλάκια, στοχεύουν όχι στη διάσωση του ασφαλιστικού, αλλά στην πιστή προσφορά κάθε υπηρεσίας στα μεγάλα αφεντικά του διεθνούς κεφαλαίου, περιτυλιγμένα με τα γυαλιστερά σελοφάν της «αριστεροδεξιάς», παρά φύσιν συνεργασίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αφού οι σημερινοί κυβερνώντες μας έταξαν λαγούς με πετραχήλια, αφού οι δανειστές απαίτησαν και πήραν την αύξηση του χρόνου εργασίας σε 40 έτη και ανέβασαν τα όρια ηλικίας στα 67 χρόνια, τώρα ήρθε η στιγμή να μας πετάξουν στα μούτρα τα αποφάγια της δεξίωσης που έστησαν σε βάρος μας.

Σχεδιάζουν μειώσεις στις συντάξεις μας που ξεκινούν από 14,45% για τους εργαζόμενους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και φτάνουν στο 34,39% για τους εργαζόμενους Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Αν με το νόμο Ρέππα (σημερινό καθεστώς) και 35 έτη ασφάλισης ένας εργαζόμενος θα έπαιρνε σύνταξη €1.344,39 μεικτά, με το νόμο Κατρούγκαλου θα εισπράξει μόλις €882,09 μεικτά. Μείωση 34,09%.

Γι αυτούς δεν είμαστε άνθρωποι, αλλά μέσα παραγωγής που με την ολοκλήρωση του κύκλου τους πρέπει να αποσυρθούν και να πεταχτούν στη χωματερή των κεφαλαιούχων. Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν!

Για την κατάρρευση του ασφαλιστικού τους φταίνε οι κατά φαντασίαν υψηλές συντάξεις των Ελλήνων, αλλά δεν τους φταίει η συλλογή κάθε πόρου, η εξαφάνιση των εισοδημάτων, η εκτίναξη της ανεργίας στο ιλιγγιώδες 27%, η συστηματική καταστροφή των παραγωγικών τάξεων και των μικροεπιχειρηματιών, οι φόροι που γίνανε βουνά για τους πολίτες.

Το κοστούμι που έχουν ράψει για μας οι άσπονδοι βόρειοι φίλοι μας δεν είναι απλά στενό, είναι ζουρλομανδύας!

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, υπάλληλοι, εργάτες, μικροεπιχειρηματίες, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, ο ελληνικός λαός στο σύνολό του, οφείλουμε απέναντι στην ιστορία, στα παιδιά μας, εν τέλει απέναντι στον ίδιο μας το εαυτό, να ορθώσουμε επιτέλους το ανάστημά μας και να βάλουμε ένα τέλος στον εφιάλτη των μνημονίων και του αργού θανάτου μας!

Οφείλουμε να στείλουμε ένα και μόνο μήνυμα στον υπηρέτη του διεθνούς κεφαλαίου Αλέξη Τσίπρα.

Ως εδώ και μη παρ’ έκει!

Συναδέλφισες, φοι,

Ενωμένοι σαν γροθιά πρέπει να αντισταθούμε για την ανατροπή αυτής της άθλιας πολιτικής!

Ενωμένοι σαν γροθιά πρέπει να αποτινάξουμε τους δυνάστες της κοινωνίας και του λαού μας!

Εμπρός για την ανατροπή κάθε αδικίας σε βάρος μας!

Εμπρός για την αξιοπρέπειά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας