Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Οι ίδιοι οι "Αριστεροί" φτύνουν την αριστερά και επιζητούν άλλοθι για αυτό

Γράφει ο Θεοδόσης Μακρυγιάννης.

Η συνέντευξη του Προέδρου της Βουλής  κ. Βούτση στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η απάντηση της πρώην Προέδρου  κ. Κωνσταντοπούλου, απέδειξαν ένα γεγονός.. Όταν το 2015  ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και ενώ η χώρα  βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, και η έξοδος από την Ευρώπη και την ευρωζώνη κρεμόταν από μία κλωστή,  «τα παιδία έπαιζαν».
Τέτοια ανευθυνότητα δεν πίστευε και ο πλέον καλόπιστος, ότι θα επεδείκνυαν ο  ίδιος ο Πρωθυπουργός και τα κορυφαία Κυβερνητικά στελέχη Το ότι δεν διέθεταν καμία Κυβερνητική εμπειρία το γνώριζαν οι πάντες. Αν, όμως, δεν διαθέτεις εμπειρία  έχεις νομική και ηθική υποχρέωση να συμβουλεύεσαι  εκείνους που διαθέτουν την εμπειρία αυτή και η δημόσια Διοίκηση διαθέτει έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη, παρά τα αντιθέτως υποστηριζόμενα, αν δεν θέλεις να συμβουλευτείς τα πρώην πολιτικά στελέχη.
Οι Κυβερνώντες πιστοί στη ρήση του Πρωθυπουργού ότι «θα κτυπάνε τα νταούλια και τους ζουρνάδες» οι Ευρωπαίοι και οι αγορές θα χορεύουν έπραξαν τα όσα έπραξαν. Τραγικά λάθη τα οποία θα πληρώσουν όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως κομμάτων.
Και αυτό το ομολόγησε ό ίδιος ο κ Βούτσης, με τις απίστευτες αλλά αληθινές δηλώσεις  του  ότι:
ü    «Φλερτάραμε με πολλές αυταπάτες, για Κινέζους, για Ρώσους, για Ντράγκι, για το μέτωπο του Νότου»!!!!!!!!
ü    Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε τέρατα και σημεία!!!!!!!
ü    Δεν έχουμε δημοσιοποιήσει πολλά πράγματα για να μην φτύνει ο κόσμος την Αριστερά!!!!!!!!
 Δηλαδή οι άνθρωποι ήταν και μάλλον εξακολουθούν να είναι εκτός τόπου και χρόνου.  Ένας  απλός άνθρωπος με κοινό νου και χωρίς μεταπτυχιακούς τίτλους θα ήταν σε θέση να αντιληφθεί  ότι οι ισχυρισμοί των Κυβερνώντων ότι θα ανάγκαζαν τους Ευρωπαίους να υποκύψουν στις, δήθεν, πιέσεις τους, ήταν ένα όνειρο απατηλό. Δυστυχώς, έπαιζαν την τύχη της χώρας μας στα ζάρια και, ευτυχώς, κάποιοι νουνεχείς έπεισαν τον Πρωθυπουργό να αλλάξει στάση την τελευταία στιγμή.
Σε επιβεβαίωση των παραπάνω ήρθε και η απάντηση της κ Κωνσταντοπούλου. Και τι δήλωσε  η τέως Πρόεδρος της Βουλής μεταξύ πολλών άλλων;
ü    Χαρακτηρίζει τη συνέντευξη του σημερινού Προέδρου της Βουλής για ιταμό ύφος, για παραληρηματική διατύπωση, έκδηλο σεξισμό. για προχειρολογία και για ακατάσχετη λασπολογία και τον ίδιο ως επίδοξο πλαστογράφο!!!!!!
ü    Δηλώνει ότι ο Πρωθυπουργός διαχειρίστηκε αριστοτεχνικά και εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη των στελεχών του, αφού καθ όλο το διάστημα της διαπραγμάτευσης, διαπραγματευόταν με τα στελέχη του και όχι με τους δανειστές ρίχνοντας δολώματα ή συσκοτίζοντας την κατάσταση. Κατά συνέπεια η, δήθεν, «η σκληρή διαπραγμάτευση» πάει περίπατο, αφού αυτή γινόταν με τους σκληρούς υποστηρικτές της δραχμής και όχι με τους δανειστές.
ü    Τους Κυβερνώντες τους έπαιζαν στα δάκτυλα οι εκπρόσωποι των πάσης φύσεως συμφερόντων!!!!!!!
ü    Ο Α. Τσίπρας και το επιτελείο του, παλιό ‘η όψιμο, φανερό ή άδηλο, δεν ήταν και δεν αποτέλεσε ποτέ εναλλακτική λύση, αφού οδηγεί μαθηματικά στην καταστροφή της κοινωνίας.
ü    Οι Κυβερνώντες  πρόδωσαν και ποδοπάτησαν την Αριστερά και τους αγώνες  του λαού για να διατηρηθούν στην εξουσία.
ü    Ο Α Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της 25-2-2015 ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί της συμφωνίας, προφανώς έχοντας δρομολογήσει την προδοσία!!!!!!!!
Αυτά και πάρα πολλά άλλα ωραία και απίθανα δήλωσε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τους συντρόφους της. Τέτοιες δηλώσεις και τέτοιους χαρακτηρισμούς για τους Κυβερνώντες, δεν θα έκανε ούτε ο σκληρότερος αντίπαλος της Κυβέρνησης.
Τέτοιο  δημόσιο « ξεκατίνισμα» δεν έχει ξαναγίνει σε δημοκρατικό κόμμα. Βέβαια, επειδή τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  προέρχονται από το ΚΚΕ, στην ιστορία της αριστερά η κατηγορία των  μη αρεστών για προδοσία και χαφιεδισμό, ήταν σύνηθες φαινόμενο. Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε στη συνέχεια, ποιοί Γενικοί Γραμματείς και για ποιο λόγο διαγράφτηκαν από το Κόμμα.
1.Ο πρώτος ηγέτης του ΚΚΕ(πρώην Σ.Ε.Κ.Ε),  Αρίστος Αρβανίτης καθαιρέθηκε το 1919 με την κατηγορία του «οπορτουνιστή» (=καιροσκόπου), επειδή αντιτάχθηκε στην ιδεολογική και οργανωτική υποδούλωση του Σ.Ε.Κ.Ε. στην Κομιντέρν (Κομμουνιστική Διεθνή) πού ήταν απλό όργανο της Μόσχας.
2. Ο Nίκος Δημητράτος
 πού διαδέχθηκε τον καθαιρεθέντα Α. Αρβανίτη στην θέση του γενικού γραμματέως του κόμματος.  εξεδήλωσε τάσεις «απειθαρχίας» στις εντολές της Κομιντέρν και γι'
αυτό το 1922 διαγράφηκε με τη σειρά του από το κόμμα σαν
 «οπορτουνιστής» και «ύποπτος».
3. Ο Γιάννης Κορδάτος:  Καθαιρέθηκε σαν «οπορτουνιστής» και« σωβινιστής», επειδή τόλμησε να εκφράσει την άποψη ότι το σύνθημα για «ανεξάρτητη Μακεδονία—Θράκη» πού έριξε η Μόσχα, ήταν ακόμη «ανώριμο» για την Ελλάδα. Αργότερα κατηγορήθηκε και για «υμνητής της Ελληνικής μπουρζουαζίας και του σοσιαλφασισμού», «τροτσκιστής», «διαστρεβλωτής του μαρξισμού», «εξιδανικευτής της αστικής τάξης» κ.λ.π. («Κομμουνιστική Επιθεώρηση» Δεκεμβρίου 1933, «Νέος Κόσμος» Απριλίου 1951 κ.λ.π.).
4. Ο Νίκος Σαργολόγος
 το 1923 απομακρύνθηκε από κάθε κομματική δουλειά και, σε συνέχεια διαγράφηκε σαν «πράκτορας». .
5. Ο Θωμάς Αποστολίδης, διαγράφηκε το 1923 σαν
 «οπορτουνιστής» και «σωβινιστής». Εκτελέσθηκε το 1944 από τους Γερμανούς.
6. Ο Παντελής Πουλιόπουλος (Δεκέμβριος 1924)  Εκλέχθηκε γενικός γραμματεύς του Κ.Κ.Ε. από το τρίτο έκτακτο συνέδριο, τον Νοέμβριο του 1924. Αργότερα διαγράφηκε και αυτός από το κόμμα σαν «τροτσκιστής» «προβοκάτορας» καί «λικβινταριστής» (=διαλυτικό στοιχείο)
7.Ο  Παστιάς Γιατσόπουλος (Σεπτέμβριος 1926) διαγράφηκε σαν «λικβινταριστής» καί «πράκτορας».
8.  Ο Γιώργης Σιάντος.:
Μετά τον θάνατο του το Κ.Κ.Ε. τον χαρακτήρισε επίσημα σαν «πράκτορα της Ασφάλειας», «προδότη», «προβοκάτορα» και σαν «άνθρωπο πού έστειλε ο εχθρός μέσα στο Κ.Κ.Ε. πριν τριάντα χρόνια». .
9. Ο Νίκος Νεφελούδης: Διαγράφηκε από το κόμμα σαν «όργανο του ταξικού εχθρού», «δειλός», «λιγόψυχος», «προδότης» και  σαν «όργανο του εχθρού». 
10. Ο Δημήτρης  Παπαγιάννης :. Χαρακτηρίσθηκε  σαν
 «πράκτορας της Ασφάλειας» και απομονώθηκε με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να πεθάνει φυματικός στην Ακροναυπλία.
11.  Ο Ανδρέας Τσίπας : 
Ανέλαβε την ηγεσία του Κ.Κ.Ε. το 1941. Αργότερα το Κ.Κ.Ε. τον κατήγγειλε σαν «τυχοδιωκτικό και αλήτικο στοιχείο» 
12. Ο  Νίκος Ζαχαριάδης :

Το 1956 καθαιρέθηκε βιαίως από την ηγεσία του Κ.Κ.Ε. κατηγορούμενος για «αντισοβιετισμό», «τυχοδιωκτισμό» κ.λ.π. Μετά την καθαίρεση του διατυπώθηκαν εναντίον του πολλές κατηγορίες και χαρακτηρίσθηκε σαν (καταστροφέας του Κ.Κ.Ε.», «βρομόνερο», «τυχοδιώχτης» «χωρίς αρχές», «κακός δαίμονας του κινήματος», «υποκριτής», «φραξιονιστής», «συκοφάντης», «προβοκάτορας», «ύποπτος» και «φωνή του εχθρού» Αυτοκτόνησε  εξόριστος στη Σιβηρία.

Από τα παραπάνω αποδεικνύεται περίτρανα ότι  οι αλληλοκατηγορίες στην αριστερά δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Είναι σκληρές και επαναλαμβανόμενες. Οι αλληλοκατηγορίες του σημερινού Προέδρου της Βουλής και της πρώην Προέδρου είναι ένα επεισόδιο του έργου που παίζεται εδώ και πολλά χρόνια. Οι ίδιοι φτύνουν την αριστερά και  επιζητούν άλλοθι για τις ενέργειές των. Τα τραγικό της υπόθεσης είναι ότι επικαλούνται το « ήθος της αριστεράς» Αν οι δηλώσεις και οι κατηγορίες για προδοσία, χαφιεδισμό, τυχοδιωκτισμό, σωβινισμό, πρακτοριλίκι, σοσιαλφασισμό και τόσα άλλα κοσμητικά επίθετα που εκτοξεύει  το ένα κομματικό στέλεχος στο άλλο στηρίζονται στην ηθική, τότε η λέξη ήθος έχει χάσει την αξία της.
Αυτά για να ενθυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να ήταν μόνο αυτά. Τον Άρη Βελουχιώτη τον κατηγόρησαν για δηλωσία, ενώ τον Πλουμπίδη, ενώ είχε εκτελεστεί η Φωνή της αλήθειας ισχυριζόταν ότι η εκτέλεση ήταν εικονική και ότι αυτός ροκάνιζε τα λύτρα της προδοσίας!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

pios ine re pedia aytos o makrigianis;

Ανώνυμος είπε...

Σε ενδιαφέρει ποίος είναι η αν αυτά που γράφει είναι αληθινά:Ούτε εγώ γνωρίζω ποίος είναι. Γνωρίζω όμως ότι το κείμενο δεν περιέχει ούτε μία αναλήθεια. Αν κάποιος διαφωνεί ας μας ενημερώσει ποία είναι η αναλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Αν υπήρχε μία ανακρίβεια στο κείμενο θα είχαν βγεί οι αριστεροί και θα μιλούσαν για φτηνή προπαγάνδα. Αν κάποιος, πάντως, διαφωνεί ας μας ενημερώσει. Πάντως είναι τρομερό να κατηγορείς πρώην συντρόφους σου για προδοσίες χαφιεδισμούς και ότι ήταν πράκτορες της ασφάλειας. Στα ασικά κόμματα μπορούν να διαφωνούν αλλά τέτοιες κατηγορίες ποτέ δεν διατυπώθηκαν.

Ανώνυμος είπε...

Όσο και να γαβγίσεις πάλι τσίπρα θα ψηφίσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Δικαίωμά σου φίλε να ψηφίσεις Τσίπρα η και Λαφαζάνη. Για την ταμπακιέρα έχεις να μας πείς κάτι; Τα παραμύθια και τα ψέματα τελείωσαν. Δεν βλέπεις τους μέχρι τώρα υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τον εγκαταλείπουν μαζικά: Δεν βλέπεις το γενικό ξεσηκωμό: Πάλι θα ξανασκίσετε το...... αριστερό μνημόνιο:
Σας πήραν όλοι είδηση πέον

Ανώνυμος είπε...

Το συστημα ειναι σαπιο φιλαρακι.Ειναι αναποφεκτο καποιοι να τα βαζουν με τον Τσιπρα.Μα στα αληθεια τι γινοταν στην Ελλαδα 40 χρονια;Αν καποιοι πρεπει να εξαφανιστουν απο την πολιτικη κατασταση ειναι το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ ναστε σιγουροι οτι θα τα καταφερει.Και τοτε να δουμε τι θα λετε.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, κάνεις πως δεν θυμάσαι ότι από τη μεταπολίτευση και μέχρι το 2009 οι Έλληνες έζησαν την καλύτερη ζωή, σ όλη τη μακραίωνα ιστορία της χώρας μας. Κάνεις πως δεν θυμάσαι ότι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έδιναν οι Κυβερνήσεις αυξήσεις έλεγαν ότι η αύξηση ήταν ένα κουλούρι. Πότε εναντιώθηκαν στις αυξήσεις: Τώρα δεν μπορούν να ζητάνε και ρέστα. Είναι και αυτοί συνυπεύθυνοι,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλες οι Κυβερνήσεις δεν διέπραξαν λάθη. Όσο για την κάθαρση που επαγγέλλονται την είδαμε το βρώμικο 1989. Σκοπό είχαν να εξοντώσουν τον Ανδρέα, αλλά θυμάσαι τι έπαθαν οι οι Κυρκοφλωράκηδες Η ιστορία τώρα επαναλαμβάνεται σαν φάρσα όμως.

Ανώνυμος είπε...

Τα σαράντα χρόνια φίλε οι Έλληνες έζησαν μία ζωή την οποία, δυστυχώς, δεν θα την ξαναζήσουν. Λάθη και βέβαια έγιναν. Η αριστερά δεν είναι ανεύθυνη για τα λάθη αυτά. Σ ε κάθε αύξηση μισθών ή συντάξεων η αριστερά έλεγε ότι ήταν ψίχουλα και αντιστοιχούσαν σε ένα κουλούρι. Όλες τις κινητοποιήσεις αυτή τις υποκινούσε. Όσο για το ποιός πρέπει να εξαφανισθεί,σου υπενθυμίζω το βρώμικο 1989 και πως το πλήρωσαν οι Κυρκοφλωράκιδες. Τα ψέματα τελείωσαν και βλέπεις ότι η κοινωνία βράζει και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώσει το μάρμαρο των ψεμάτων και των ανεύθυνων υποσχέσεων

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζοντας λίγο το συλλογισμό του 12:09 να θυμίσω ότι το 2004 το Δημόσιο χρέος ήταν 170δις χρέος υψηλό αλλά απολύτως ελεγχόμενο .
Τώρα τι έγινε και το 2009 πήγε στα 300δις, σχεδόν διπλασιάστηκε σε μόλις 5 χρόνια …. Άλλοι πρέπει να απαντήσουν και όχι το ΠΑΣΟΚ….

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε την προπαγάνδα των ΜΜΕ και της αριστεροδεξιάς. Αν ο Παπανδρέου συμφωνούσε στη χορήγηση του δανείου των 25 δις στον Ψυχάρη,θα σταματούσε η προπαγάνδα. Αυτός αντιστάθηκε στα συμφέροντα και όχι οι ...επαναστάτες του γλυκού νερού. Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε την άρση του τραπεζικού απορρήτου που πιάστηκαν και θα πιαστούν οι φοροφυγάδες και οι απατεώνες τύπου Τσοχαντζόπουλου, νόμο τον οποίο δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα το οποίο, επιμελώς, αποκρύπτει. Χωρίς αυτό το νόμο ούτε ο Τσοχαντζόπουλος θα πιανόταν

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε την προπαγάνδα των ΜΜΕ και της αριστεροδεξιάς. Αν ο Παπανδρέου συμφωνούσε στη χορήγηση του δανείου των 25 δις στον Ψυχάρη,θα σταματούσε η προπαγάνδα. Αυτός αντιστάθηκε στα συμφέροντα και όχι οι ...επαναστάτες του γλυκού νερού. Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε την άρση του τραπεζικού απορρήτου που πιάστηκαν και θα πιαστούν οι φοροφυγάδες και οι απατεώνες τύπου Τσοχαντζόπουλου, νόμο τον οποίο δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα το οποίο, επιμελώς, αποκρύπτει. Χωρίς αυτό το νόμο ούτε ο Τσοχαντζόπουλος θα πιανόταν

Ανώνυμος είπε...

10.45 η ζωη μας ηταν καλυτερη συμφωνω αλλα με δανεικα το ξεχνας αυτο;Ξεχασες το περιφημο Τσοβολα δωστα ολα;Αυτα τα ολα μας εφτασαν εδω που φτασαμε και οχι ο Τσιπρας.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, ότι και να πεί το ΠΑΣΟΚ δεν ακούγεται. Πέρασε η προπαγάνδα. Μέχρι και οι Σερβιώτες και οι Καστανιώτες ξέχασαν ότι το ΠΑΣΟΚ τους έκτισε καινούργια σπίτια. Οποία αχαριστία!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ελληνική αριστερά ήταν και είναι πολυσύνθετη και πολλές φορές μπορεί να καταγράφονται και υπερβολές στα πλαίσια των εσωτερικών της διεργασιών. Εκείνο, όμως, που έχει σημαδέψει κυρίως την ιστορία της είναι τα θύματα που θρήνησε με ευθύνη των πολιτικών της αντιπάλων (Φασισμός, δοσίλογοι, πρώτες μεταπολεμικές κυβερνήσεις, Χούντα) ή εξωτερικών εχθρών προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τη σωτηρία του ελληνικού λαού και όχι τα στενά συμφέροντα κάποιου «ιδιώτη» ή της ολιγαρχίας. Κανένας από εκείνους που ρουφιάνεψαν στις δύσκολες περιόδους (κατοχή, χούντα κλπ.) δεν συνδέθηκαν με την Αριστερά. Όλοι βρήκαν στέγη και θαλπωρή απέναντι!

Ανώνυμος είπε...

Υπερβολές θεωρείς φίλε τις διαγραφές όλων σχεδόν των Γενικών Γραμματέων του Κόμματος με τέτοιες βαρύτατες κατηγορίες;Με την ίδια λογική ποιός εγγυάται ότι ύστερα από λίγα χρόνια δεν θα διαγραφούν και οι επόμενοι Γενικοί Γραμματείς με τις ίδιες κατηγορίες. Και βέβαια υπήρξαν χιλιάδες αγνοί αγωνιστές που πίστεψαν στην κομουνιστική θεωρία και οδηγήθηκαν όχι μόνο στις φυλακές αλλά στο
απόσπασμα. Τι σχέση έχουν αυτοί με τις ηγεσίες όμως. Για σκέψου να έχουν εκτελέσει ένα δικό σου που πίστεψε στο κομουνιστικό ιδεώδες και η ηγεσία να υποστηρίζει ότι η εκτέλεση ήταν εικονική, όπως έγινε με την περίπτωση του Πλουμίδη.

Ανώνυμος είπε...

...θα είχε ενδιαφέρον λοιπόν, ο φίλος μας ο "πολύξερος" Θ.Μακρυγιάννης να εστιάσει και σε αυτές τις πτυχές της αριστεράς και της αριστερής ιδεολογίας ... Ίσως τότε καταλάβουμε το μεγάλο μας λάθος να γυρίσουμε την πλάτη στις δεξιές κυβερνήσεις, τη χρεοκοπία τους και την αναπαραγωγή της νεοφιλελεύθερης φρίκης...

Ανώνυμος είπε...

Η ιδεολογία δεν πρέπει να συγχέεται με την πολιτική έκφρασή της. Το παράδειγμα της Β. Κορέας τα λέει όλα. Όμως η χώρα μας ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ από το λαικισμό ο οποίος καθόλου δεν έχει να κάνει με την ιδεολογία. Όταν σταματήσει ο λαός να πιστεύει σε σωτήρες και χαρισματικούς και αξιώσει δημοκρατικούς θεσμούς (κράτος δικαίου ευρωπαϊκών και όχι βαλκανικών προδιαγραφών)τότε θα αρχίσω να ελπίζω σε ένα καλύτερο αύριο.
ΥΓ Εσείς που μιλάτε για τα 40 χρόνια ευημερίας, μην ξεχνάτε τους νόμους περί ευθύνης Υπουργών, την συνταγματική ασυλία των απατεώνων του πολιτικού συστήματος, την διαπλοκή που βασιλεύει (Μπόμπολας, Ψυχάρης)και μετά να μιλήσουμε για τα ψίχουλα (κουλούρια σε μισθούς και συντάξεις προς κατευνασμό των αντιδράσεων. Η χώρα μας αν αξιοποιούσε τα κονδύλια της ΕΟΚ και Ε.Ε. θα είχε επίπεδο διαβίωσης Σκανδιναβικών χωρών κύριοι, και ο μόνος λόγος που δεν έγινε αυτό είναι για να μας αρμέγει η ντόπια μαφία. Ξήλωμα των κομματικών δομών χρειάζεται, θεσμοί και δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

Ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών ψηφίστηκε και από το ΣΥΡΙΖΑ, μην το ξεχνάμε. Νομιμοποιείται, επομένως, να διαμαρτύρεται σήμερα γιατί εφαρμόζεται; Αυτό αν δεν είναι λαικισμός. Τέλος γιατί δεν τον καταργεί;. Δεν απαιτείται καμία δαπάνη και μπορούσε να ψηφιστεί μέσα σε μία μέρα. Δεν είναι απορίας άξιο γιατί δεν τον καταργεί; Μήπως οι Υπουργοί του βολεύονται με την ισχύ του;

Το Προφίλ μας